Home / COVID-19

COVID-19

Het COVID-19 virus zorgt voor veel vragen. Dat begrijpen we heel goed. In deze bijzondere tijden is het aan ons allemaal om op een verantwoorde manier om te gaan met de situatie. Welke maatregelen nemen wij als De OnderwijsWerkplaats?

Bijeenkomsten digitaal

Gedurende de tijd dat het niet mogelijk is om fysieke bijeenkomsten te organiseren ten gevolge van aangescherpte maatregelen zullen wij de bijeenkomsten digitaal vormgeven. Wij dragen zorg voor een compleet programma zoals van ons verwacht mag worden.

Indien fysieke bijeenkomsten wél weer mogelijk zijn gaan wij daar als volgt mee om:

Voorafgaand aan bijeenkomsten

We bezoeken de locatie en bepalen samen met de directie aldaar wat mogelijk is. Daarbij letten wij o.a. op de ventilatie en ruim voldoende plek voor de anderhalve meter afstand. Samen met de locatie wordt een plan van aanpak gemaakt en worden de nodige maatregelen getroffen. Zo zullen we de plekken inrichten volgens de richtlijnen van het RIVM en worden extra hygiënemaatregelen genomen. Ook zal er een maximum aantal bezoekers worden bepaald. Ook vragen we bezoekers zich vooraf in te schrijven en daarbij hun contactgegevens achter te laten.

Tijdens bijeenkomsten

Wij volgen de instructies op zoals deze staan gepubliceerd op de site van de rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

 

Tevens zullen wij bij binnenkomst vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen. Hierbij gaan wij uit van het door de RIVM beschikbaar gestelde triageformulier: Klik hier voor het formulier

Om zorg te dragen voor voldoende hygiëne zullen wij desinfectiezuilen realiseren bij alle ruimtes en bij binnenkomst. Ook zal het gebruikte meubilair tussendoor worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. De anderhalvemetermaatregelen zullen meerdere malen kenbaar worden gemaakt en bezoekers zullen ook op hun verantwoordelijk worden gewezen.

“Samen dragen wij zorg voor een geslaagde en verantwoorde bijeenkomst!”

Beschermingsmiddelen

Wij kunnen wegens praktische redenen bezoekers niet voorzien van beschermingsmiddelen. Uiteraard staat het je vrij om deze middelen zelf mee te nemen en te gebruiken. Denk hierbij aan mondkapjes en spatschermen.

Privacy

Hoe wij omgaan met o.a. de gegevens van bezoekers kun je terugvinden op onze website onder het kopje privacy: https://www.onderwijswerkplaatslimburg.nl/privacy-statement/

Vragen

Voor vragen kunt u mailen naar info@owpl.nl.