Home / Nieuws / Save the date Marktplaatsbijeenkomst woensdagmiddag 30 oktober 2019: Digitalisering in het onderwijs

Save the date: Marktplaatsbijeenkomst woensdagmiddag 30 oktober 2019 "Digitalisering in het onderwijs"

04-03-19 * Limburg

SAVE THE DATE

 

Op woensdag 30 oktober 2019 organiseert De OnderwijsWerkplaats in samenwerking met STEM-Limburg de Marktplaatsbijeenkomst Digitalisering in het onderwijs. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het nieuwe gebouw van het Da Capo College te Sittard van 14.30 uur tot 17:30 uur en is geheel gratis en voor iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt.

 

Deel deze uitnodiging dus vooral met je PO- en VO-collega's en neem hen mee naar deze bijeenkomst. De aanmelding start binnenkort!

 

Deze middag neemt Suzanne Lustenhouwer ons allereerst mee in haar inleidende keynote over de impact van digitalisering op het onderwijs en onze maatschappij.

 

Suzanne heeft tussen 2009 en 2018 gewerkt als docent Engels en coderen in Amsterdam. In haar klaslokaal gebruikt Suzanne technologie om rijke mediabronnen te creëren en leeractiviteiten te ontwerpen die creativiteit en kritisch denkvermogen van haar studenten vereisen. Suzanne werkt nu samen met scholen om innovatieve leerinitiatieven te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

Na afloop van deze keynote zijn er workshops van en voor PO- & VO-scholen die zich op verschillende manieren bezighouden met het thema digitalisering. Denk hierbij aan Limburgse praktijkvoorbeelden met praktische tips voor de praktijk van morgen!

 

Ervaar:
* tijdens een rondleiding door het prachtige nieuwe gebouw van het Da Capo College hoe we leerlingen (en leraren!) nog meer kunnen enthousiasmeren voor techniek en technologie;

* hoe innovatie van digitale verwerking ruimte creëert voor gerichte integratie van digitale geletterdheid middels onder andere Gynzy en ‘FutureNL’;

* het succesverhaal van SPO Venray over de mogelijkheden en inrichting van een fysiek Xpeditielab;

* de laatste trends en praktische tips gericht op het Programmeren in de klas en de ondersteuningsmogelijkheden die STEM-Limburg hierin kan bieden.

 

Tijdens deze Marktplaatsbijeenkomst maak je dus dichtbij huis kennis met innovatieve projecten in het Limburgse onderwijs en kun je inspiratie opdoen voor je eigen onderwijspraktijk.

 

Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor het gehele programma waarin we meer informatie zullen geven over de workshops en hoe je je kunt aanmelden! Ontvang je deze nog niet automatisch? Ga naar www.onderwijswerkplaatslimburg.nl en schrijf je in om het programma te ontvangen en je zo op tijd aan te melden voor de workshops van deze inspirerende bijeenkomst, want vol = vol!

 

Meer weten?

De OnderwijsWerkplaats organiseert met regelmaat symposia waar het Limburgse PO en VO kennis en ervaring kan delen. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

 

Wil je meer informatie over de activiteiten van De OnderwijsWerkplaats?

Volg ons op Twitter

Like ons op Facebook

Volg ons op LinkedIn

 

Nieuwsberichten (10)

10 - 11 - 21
Nieuwsbrief november 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief september 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief juli 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief juni 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief mei 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief april 2021
17 - 03 - 21
Nieuwsbrief maart 2021
17 - 03 - 21
Nieuwsbrief februari 2021
03 - 03 - 21
Nieuwsbrief januari 2021
27 - 11 - 20
Nieuwsbrief november