Over De OnderwijsWerkplaats
"De OnderwijsWerkplaats: onderwijsinnovatie in de spotlight!"
Ontmoet het team!
Paul Veelen
Vivian van der Wal
(v.l.n.r.) Rob, Lobke, Lisz, Jolie en Joep
Het team bestaat uit mensen die dagelijks met de voeten in de klei staan: Paul Veelen, Vivian van der Wal en het communicatieteam.
Paul is programmaleider, maar geeft daarnaast Nederlands in o.a. het voortgezet onderwijs. Hij werkte eerst jarenlang als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Paul is het eerste aanspreekpunt en sinds de start van 2017 betrokken bij De OnderwijsWerkplaats:
"Willen we anno 2022 in het onderwijs écht het verschil gaan maken voor onze leerlingen, dan zullen we meer moeten samenwerken en durven om buiten de lijntjes te kleuren. Dat kan alleen maar door af en toe uit je vertrouwde omgeving te stappen en je te laten onderdompelen in wat er allemaal speelt binnen het Limburgse onderwijs."
Vivian is projectmedewerker en zij geeft daarnaast in het voortgezet onderwijs natuur- en scheikunde. Ook is ze innovatiecoach technologie. Vivian is het organisatietalent dat overal aan denkt:
"Onderwijs is de laatste jaren aan het veranderen, diverse technologische toepassingen vinden hun weg in het onderwijs en docenten zoeken hun weg om het toepasbaar te maken in hun lessen. Ik geloof in het delen van (praktische) kennis en het ondersteunen van elkaar in het vernieuwen van het onderwijs.”
Het communicatieteam bestaat uit docent Rob Perrée, oud-leerling Lobke en leerlingen Lisz, Jolie en Joep (v.l.n.r.). Ze zijn allemaal verbonden aan Agora in Roermond. Daar leren ze door challenges (projecten) die ze zelf interessant vinden om te doen. Zij verzorgen de communicatie voor De OnderwijsWerkplaats.
Hallo ik ben Joep Curfs, 12 jaar.
Ik ben een sociaal persoon en daarom ga ik ook het stukje verslaglegging doen. Het lijkt mij heel leuk om dit stukje te doen en meer te weten te komen over het onderwijs. Ik ben een heel nieuwsgierig persoon, die hard wil doorwerken en alles tot aan de puntjes wil uitwerken zodat ik er zoveel mogelijk van leer.
Ik hoop dat ik veel nieuwe dingen ga leren en dat ik misschien wat tegen kom waar ik meer over wil weten.
Ik ben Lisz Geurts, 14 jaar.
Ik zit nu in 4 VWO en ben begonnen met een paar vakken te volgen. Ik ben iemand die hard wil werken, veel wil leren, mezelf wil verbeteren en ik ben erg sociaal.
Ik wil deze uitdaging aangaan om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en verder te leren.
Hallo ik ben Jolie, 14 (bijna 15 jaar).
Ik zit nu in 3 VWO en ik ben iemand die hard doorwerkt om iets te bereiken en alles precies wil hebben zoals ik het in mijn hoofd had. Ik wil graag het stukje mediapersoon doen dus de berichten schrijven omdat ik dan beter kan worden in Nederlands. Ik hoop dat ik hier nog nieuwe dingen ga leren en mijn eigen kwaliteiten kan ontwikkelen.
Ik ben Lobke, ik ben 16 jaar (bijna 17).
Ik ben vorig jaar op Agora voor de havo geslaagd en ik heb dit jaar een tussenjaar om zoveel mogelijk dingen uit te proberen, zodat ik mezelf nog beter kan leren kennen. Nieuwe dingen proberen vind ik erg leuk, want ik ben erg leergierig. Communicatie is iets waar ik veel mee bezig ben en dat doe ik ook graag, hier wil ik nog veel meer over leren. Daarom neem ik heel enthousiast deel als begeleider van onze leuke groep en help ik graag mee.
Ik ben Rob Perrée,
Alweer 14 jaar werk ik in het middelbaar onderwijs waarvan de laatste 3 bij Wings Agora in Roermond. Tijdens deze jaren heb ik ontdekt dat leren begint bij motivatie en dat intrinsieke motivatie het meest duurzaam is. Daarnaast moet leren, wat mij betreft (vaak) leuk zijn en is spelen een mooie manier om op gang te komen. Voortdurend ben ik op zoek naar leerplezier. Voor mijn leerlingen en voor mijzelf. Ik mag Jolie, Lisz, Joep en Lobke begeleiden bij deze mooie opdracht waarbij hun eigen leervragen voorop staan. Mijn leerproces zal gericht zijn op de begeleiding van leerlingen die opdrachten aannemen die afkomstig zijn vanuit de "echte" wereld. De uitdaging is om deze opdrachten te koppelen aan leervragen die aansluiten bij de leerbehoefte van de leerling.
Wij organiseren...
Duurzame samenwerking
De OnderwijsWerkplaats Limburg is momenteel een waardevolle partner in het Limburgse onderwijs; de OnderwijsWerkplaats organiseert samen met De Educatieve Agenda Limburg, STEAM-Limburg, AOSL | Samen Opleiden, Fontys Lerarenopleiding, De Nieuwste Pabo, IMC-Weekendschool en De Gelijke Kansen Alliantie. Door in gezamenlijkheid onderwijsmiddagen (Marktplaats en Atelier) te organiseren wordt een wildgroei aan professionaliseringbijeenkomsten voorkomen en is een gemêleerd publiek gegarandeerd door deelname van professionals uit het primair en voortgezet onderwijs. Uitgangspunt is dat De OnderwijsWerkplaats zowel de verbindende partner is alsook het vehikel met organisatietalent. Samen met de partners wordt zorggedragen voor een inhoudelijk sterk programma dat op provinciale schaal opereert – uniek in Nederland!
Gedragen door de scholen
De OnderwijsWerkplaats Limburg wordt in totaal door 22 besturen/onderwijsinstellingen in Limburg gedragen, middels een samenwerkingsovereenkomst spreken ze op die manier het belang uit van kennisdeling en nascholing op provinciaal niveau en steunen ze De OnderwijsWerkplaats financieel.