Home / Marktplaats / Beroepenfeest Roermond On Stage

Beroepenfeest Roermond On Stage

06-12-17 * Roermond
Jo Gerrishal

Heeft u zin in een feestje met 1000 VMBO-leerlingen?

ROS zaal

Wij zijn op zoek naar bedrijven in de regio Roermond voor ons fantastisch beroepenfeest dat ieder jaar in maart plaatsvindt. Dit beroepenfeest is gericht op VMBO-leerlingen en hun toekomst.

Roermond On Stage

Een VMBO advies is geen doemscenario en VMBO-ers doen ertoe. Teveel (V)MBO leerlingen vallen uit tijdens hun schoolperiode. Vaak door een verkeerde beeldvorming van het beroep of omdat ze niet weten wat ze moeten kiezen en daardoor vaak voor een opleiding kiezen omdat vriend(in) dezelfde opleiding gaat doen. On Stage gelooft in de kracht van een persoonlijk, duurzaam en lokaal netwerk van professionals om jongeren te helpen met hun toekomstdromen en beroepskeuze.

 

Onze missie is : “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

 

Na een hoop voorbereidende activiteiten gedurende het schooljaar, gaan leerlingen tijdens het On Stage Beroepenfeest in gesprek met beroepsbeoefenaars over beroep en werkdag. Het beroep staat centraal in de persoonlijke gesprekken die plaats vinden aan statafels. Vaak leidt hieruit langjarige contracten, stages of zelfs banen. Ter plekke worden er afspraken gemaakt voor de On Stage Doe Dag.

 

Op de On Stage Doe Dag gaan de leerlingen, in twee dagdelen, op bezoek bij de beroepsbeoefenaars waar zij een match mee hebben gemaakt. Zo krijgen zij een eerste indruk van het werk. Niet luisteren, maar doen staat centraal op deze On Stage Doe Dag. Achter de schermen vindt er uiteraard een hoop meer werk plaats dan alleen het Beroepenfeest en de On Stage Doe Dag.

 

Het levert enthousiaste leerlingen op die met goede moed aan de opleiding kunnen beginnen. Toekomstige werknemers doen mee aan dit fantastische feest! Daarnaast heeft u bijgedragen aan de toekomstkeuze van een leerling. Hoe oud was u toen u moest kiezen? Op zo’n jonge leeftijd is kiezen erg lastig, alle hulp is meegenomen! Nadenken over je toekomst mag een feest zijn!

 

Graag komen wij, als u meer vragen heeft, bij uw bedrijf of instantie langs om uitleg te geven. Voor meer informatie kunt u eventueel ook kijken op onze website www.roermondonstage.nl, onze Facebookpagina Roermond On Stage of op Twitter.