Home / Marktplaats / IMC Basis

IMC Basis (van Stichting IMC Weekendschool)

7-9-2022

Projectomschrijving

Logo-stichting

Programma IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool

 

Stichting IMC Weekendschool creëert sinds 1998 eerlijke kansen voor kinderen op die plekken waar dit het hardst nodig is. Wij geven kinderen de mogelijkheden hun talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Gepassioneerde professionals zoals dokters journalisten, rechters, monteurs, politieagenten en kunstenaars vertellen enthousiast over hun beroep en brengen een vak tot leven. Kinderen leren NU wat later is en kunnen zo vanuit zelfvertrouwen keuzes maken voor de toekomst.

 

Wat is het programma IMC Basis?
De potentie en de ontwikkeling van jongeren staat centraal. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen elke week, twee jaar lang, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de leerlingen meenemen in hun vakgebied. De nadruk ligt op zelf doen en ervaren.

De leerlingen:
- verwerven kennis en vaardigheden die de rest van hun leven van pas komen,
- vergroten hun netwerk,
- krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze hun talenten en voorkeuren ontdekken en
- krijgen een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin.
Hierdoor leren ze gemotiveerde keuzes maken als het gaat om persoonlijke ambities en wensen maar
ook over schoolprofiel, studie en uiteindelijk werk.

 

Onderwijsmethodiek
Stichting IMC Weekendschool ontwikkelde op basis van haar succesvolle aanvullende en motivatiegerichte onderwijsmethodiek in 2014, mede door de vraag vanuit het onderwijsveld zelf, een programma voor het basisonderwijs: IMC Basis. Door samen te werken met het onderwijs worden niet alleen meer kinderen met dit verrijkende programma bereikt, maar versterkt het ook de schoolcontext door samenwerkingen te organiseren met professionals in de omgeving van de school. In het komende schooljaar 2022-2023 zal op 50 basisscholen – en in Limburg op 9 basisscholen in Weert, Roermond, Sittard, Kerkrade en Heerlen - dit programma onderdeel uitmaken van het reguliere curriculum.

 

Samenwerking centraal
Stichting IMC Weekendschool is in de afgelopen 24 jaar uitgegroeid tot een organisatie met een groot maatschappelijk draagvlak. In samenwerking met ons netwerk van basisscholen, partners en vrijwilligers bereiken wij met onze programma’s wekelijks ruim 3.300 leerlingen, op 63 locaties door het hele land. De methodiek is wetenschappelijk onderbouwd en onderzocht.

 

Meer informatie: www.imcweekendschool.nl