Home / Nieuws / Provinciale Marktplaatsbijeenkomst brengt Limburgs onderwijs dichter bij elkaar

Provinciale Marktplaatsbijeenkomst brengt Limburgs onderwijs dichter bij elkaar

01-06-18 * Sittard
Fontys Sittard

1 juni vond de Provinciale Marktplaatsbijeenkomst plaats in het teken van ’Samen leren organiseren’.

 

'Samen’ omdat we de verbinding wilden leggen tussen verschillende partijen als het onderwijs, gemeenten, jeugdhulpverlening en de kinderopvang. De OnderwijsWerkplaats heeft daarom voor dit symposium de koe bij de hoorns gevat en deze middag georganiseerd in samenwerking met Pact voor kindcentra.
Er zijn veel bijzondere gesprekken gevoerd tussen onder andere leraren, medewerkers van de kinderopvang, bestuurders, wethouders, beleidsmedewerkers, directeuren en jeugdhulpverleners. Veel professionele Limburgers hebben elkaar leren kennen of beter leren kennen dan voorheen.

 

De middag werd geopend door een keynote van Patrick Banis, directeur arbeidsmarkt CAOP. Hij liet ons zien dat we nog geregeld vragen naar het schaap met de 5 poten, maar dat dit uiteraard onmogelijk is. Volgens Patrick moeten we juist onze krachten bundelen en leren denken in teams van specialisten in plaats van individuen. Op deze aftrap volgde een videoboodschap van Hans Teunissen (gedeputeerde onderwijs) uit Estland om ons een hart onder de riem te steken waarna een panelgesprek gevoerd werd tussen verschillende professionals.

 

Na deze inleiding hebben we mogen genieten van enkele bijzondere workshops.Zo konden de bezoekers zich onder andere laten informeren over zelfsturing en eigenaarschap op basisschool Tarcisius of hoe je als leider kunt inspelen op alle maatschappelijke veranderingen. Een andere workshop werd verzorgd door het Connect College door ons uitgebreid mee te nemen in hun verhaal rondom het realiseren van 10-14-onderwijs. We zijn er trots op dat we als De OnderwijsWerkplaats hier middels De Vrijplaatsregeling een steentje aan kunnen bijdragen!

Ook Kris Verbeeck was weer van de partij om ons een masterclass aan te bieden op het gebied van gepersonaliseerd leren. In het kader van 'samen leren organiseren' werden er tevens workshops aangeboden over het werken in een interprofessioneel team en de samenwerking tussen onderwijs en jeugd- en opvoedhulp. Een heel gevarieerd aanbod dus met voor ieder wat wils!

 

Tot slot heeft Mieke Linssen van Jan & Ko middels een prachtige wrap-up de opbrengsten van de verschillende sprekers en deelnemers in beeld weten te brengen en heeft onze dagvoorzitter Anki Duin het geheel samengebracht tot een mooie afsluiting waarna er ruimte was voor waardevolle ontmoetingen onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Al met al een inspirerende middag!

Meer weten?

De Werkplaats Limburg organiseert met regelmaat symposia waar het Limburgse PO en VO kennis en ervaring kan delen. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

 

Wil je meer informatie over de activiteiten van De Werkplaats Limburg?

Volg ons op Twitter

Like ons op Facebook

Volg ons op LinkedIn

 

Nieuwsberichten (10)

10 - 11 - 21
Nieuwsbrief november 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief september 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief juli 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief juni 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief mei 2021
10 - 11 - 21
Nieuwsbrief april 2021
17 - 03 - 21
Nieuwsbrief maart 2021
17 - 03 - 21
Nieuwsbrief februari 2021
03 - 03 - 21
Nieuwsbrief januari 2021
27 - 11 - 20
Nieuwsbrief november